Algemene informatie

Politieauto.nl is opgericht door Jan Wijnakker b.v. en is een zelfstandig bedrijf zonder connecties/banden met de overheid.
De voertuigen zijn aangekocht en weer opgebouwd naar de oorsprokelijke staat. De communicatie apperatuur is buiten werking gesteld.
De meeste voertuigen zijn ons eigendom waardoor ze direct inzetbaar zijn.
Politieautohuren.nl Jan Wijnakker heeft ook voor het jaar 2017 toestemming van het IFV (Instituut Fysieke Veiligheid), voorheen LFR (Landelijke Faciliteit Rampenbestrijding), namens de Nederlandse Staat, om voertuigen te verhuren welke zijn voorzien van de correcte striping en blauwe verlichting.
Mevrouw M.E. Mellema is onze contactpersoon bij het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV)

Sirene

Als U bij ons een politievoertuig huurt, dan krijgt U de juiste politie sirene in wav formaat per email toegestuurd. Hierdoor is het niet nodig om op de set een sirene aan te zetten. Wij hebben het

geluid van 15 verschillende sirene's opgenomen: stilstaand, wegrijden, aankomen rijden, voorbij rijden met 10-40 en 80 km per uur etc. Geluidsopnames zijn high quality (24 bit, 96Khz) Alle

bestanden zijn Soundminer metadata embedded en opgenomen met 2 Cantar recorders en diverse Neumann microfoons. (Close, mono, panned - Close, static - Close, stereo, static - Medium wide, mono,panned - Medium wide, stereo, static - Wide, stereo, static)

Auto's transporteren

Door onze eigen transportmiddelen zijn wij zeer flexibel. Wij beschikken over een bus met aanhanger , een vrachtwagen autotransporter met aanhanger en een speciaal gebouwde

autotransporter voor 3 auto's. Film-politievoertuigen mogen alleen op een autotransporter vervoerd worden en mogen niet, van en naar de set rijden over de openbare weg. Dit is een eis van het IFV. Wij hebben ons hier aan te houden en kunnen hier geen uitzonderding op maken.

Service op de set

Onze werknemers hebben de nodige set ervaring en zijn tevens 1e automonteur. Hierdoor kunnen wij kwaliteit en continuiteit leveren. Ook beschikken wij over losse flits lampen op 12 volt

(accu) of op 220 V. Deze lampen zijn makkelijk verplaatsbaar. Daarnaast hebben onze politievoertuigen 2 accu's. 1 voor het starten van de auto en 1 extra alleen voor de politie zwaailampen. Hierdoor start de auto nog altijd , zelfs al heeft de zwaailamp lang aangestaan. Natuurlijk hebben wij ook extra accu's en accu laders bij. Indien een hele nacht wordt gefilmd, dan is het ook mogelijk om losse stroboscoop lampen met een blauw filter te gebruiken. Deze flitsen dan op dezelfde frequentie als de politie flitsers.

Schade politieauto's

Bij ons is het mogelijk om een politieauto te laten crashen of te laten uitbranden. Dit in samenwerking met een stunt/ special effects team. Wij werken onder andere samen met : Stuntteam de Beukelaer, Special Effects Wiessenhaan, Stuntwerk en andere.

Buitenlandse politieauto's

Ook voor buitenlandse politieauto's bent U bij ons aan het juiste adres. Indien wij de gewenste auto niet zelf op voorraad hebben, dan kunnen wij deze voor U zoeken of bouwen. Wij hebben contacten bij diverse buitenlandse aanbieders van Politievoertuigen.

Aanpassingen

Wij hebben enkele politieauto's voorzien van een hydraulische handrem voor het slippen in bochten. Ook zijn deze auto's voorzien van een 4 punts gordel aansluiting en een extra verstevigde bodemplaat om harder over verkeersdrempels te kunnen rijden. Met deze aanpassingen kan een precision driver de auto beter besturen waardoor een achtervolgings scene er spectaculair uitziet.

In onze eigen werkplaats kunnen wij de voertuigen desgewenst om/verbouwen en voorzien van extra aanpassingen, zoals een camera mount in de auto, trekstang triangel bevestiging etc.